ЗА НАС

Вкусната храна е кауза

HOPe Restaurant е заведение за хранене с отлична храна и благородна мисия, създадено и управлявано от неправителствената организация "Фондация за социална промяна и включване".

 

Ресторантът предоставя на своите клиенти внимателно подбрано меню, съобразено както с българските традиции и вкусове, така и със световните тенденции в кулинарията. Съгласувано с едни от най-известните готвачи в България, менюто на HOPe Restaurant безспорно е радост за любителите на вкусната храна.

Освен разнообразно меню, бидейки социално предприятие, HOPe Restaurant предоставя на своите клиенти и възможността да подкрепят Програма „Дом Възможност” посредством своите поръчки в ресторанта.

Закупувайки храна от заведението, вие подпомагате поддържането на Програма „Дом Възможност” - мрежа от наблюдавани жилища за младежи, израснали в домове за деца.

*Вече 7 години Програма „Дом Възможност” работи успешно за прекъсване на цикъла на изоставянето, като помага на младите хора, напускащи социални институции, да изградят умения за независим живот и да станат достойни и допринасящи членове на нашето общество.

**"Фондация за социална промяна и включване"  (ФСПВ) е основана през 2008г. с идеята да продължи и развие дейността на британската организация Трасъл Тръст (TheTrussellTrust) в България като самостоятелна и независима българска неправителствена организация. ФСПВ работи за социалното развитие и интеграция на непривилегировани индивиди, групи и общности на територията на България.

***През 2015г. ФСПВ спечели грант за стартиране и развиване на заведение за хранене от Rotary Club Sofia International, District 1100 eClub с цел подпомагането на Програма „Дом Възможност“.

През 2016г. ФСПВ стартира направление „Социално предприемачество” с главен проект Заведения за хранене “HOPe Restaurants”.